Saturday, August 24, 2019
   
Text Size

nieuws

Opstelling en instelling

Dat geneuzel over opstelling, vorm, ranglijst en rating een week voor de wedstrijd tegen Krommenie, dat sloeg dus weer nergens op:  Frans (totaal uit vorm), Evert (heeft het zwaar) en natuurlijk weer Luc (hoe doet ie het) trokken het team op het droge, met strijd en inzet en een beetje geluk. 

Het stond 3½-1½ voor ons. Luc en Frans hadden gewonnen. Paul, Louis en Henk hadden het tot remise geschopt. Knap van Henk. Ik kreeg remise aangeboden. Met nog zeven minuten (tegen een half uur voor Krommenie) op de klok. Ruud en Johan stonden niet lekker. Arme Ruud, arme Johan. De verleiding was groot om het toch maar aan die twee over te laten. Co-co-coward dreinde het in mijn hoofd. Waar kwam Bettie Serveert opeens vandaan?  (meer na de break of download het pdf bestand)

Ik stond een pionnetje voor, een dubbelpionnetje. Mijn paard verdwaalde in de stelling van Krommenie. Ik probeerde te doen zoals ik vroeger vocht: haal je tegenstander naar de grond.

p1

Er stond er nog anderhalve minuut op de klok. Mijn tegenstander had er nog twintig. Hij bleef netjes noteren en bood zo nu en dan remise aan. Ik zag in de gauwigheid Pf2-d1 maar dacht dat wat ik van plan was hem nog meer uit het lood zou slaan:  Pf2-h3!? En ja hoor hij pakte onmiddellijk: Th8xh5 en toen was hij na Ph3-f4+ g3xf4 g5xf4 helemaal de kluts kwijt. Dus even later stond het zo :

p22

Wit is min of meer in zetdwang. Leuk hè? En zijn tijdvoorsprong was ook opeens weg. Blinde paniek. It should have been me. Hij liet al míjn pionnen staan en gaf al zíjn pionnen weg. En eindelijk eindelijk, This doesn’t happen every day, gaf hij op en kwam er een eind aan het refrein in mijn hoofd.  

Attachments:
Download this file (Ex1.pdf)Ex1.pdf[ ]98 kB

puzzel

Sponsoring

sk 200 200

Motiefgroep schaken

motiefgrp

de schaakverzamelaars!

J'ADOUBE weblog

collage

Login Form