Saturday, May 25, 2019
   
Text Size

nieuws

Hoe gemeen kan ik zijn?

Dat had ik nou niet achter mij gezocht. Meestal ben ik de bescheidenheid zelve. Bijna altijd trek ik expres het kortste strootje of kies ik bewust de verkeerde kleur. En een schaakpartijtje gun ik graag aan mijn tegenspeler, die ik liever medespeler noem.

Mijn medespeler deed allemaal goede zetten. Maar zijn notatie stond in de verkeerde versnelling. Soms schreef hij zijn eigen zet op alvorens die te doen, soms ook schreef hij een paar zetten helemaal niet op. Dan maakte hij een inhaalslag en stond de zwarte zet bij wit en de witte zet bij zwart. En dat moest dan gecorrigeerd. Had ik allemaal gezien.

Ons team haalde goed uit. Ik had al gauw in de gaten dat ze allemaal gingen winnen. Dus deed ik mijn best om dat ook te doen. Steeds gekkere zetten verzon ik. Zo kwam mijn speler dik gewonnen te staan. Maar hij maakte het niet af. Geluksvogel die ik ben.

We zaten tegen onze laatste vijf minuten aan, maar toch al een beetje in tijdnood. Zijn notatie liep weer twee zetten achter. Ik weet niet wat me bezielde, maar ik zei: je moet nog wel even proberen te noteren...

Meer zei ik niet. Ik had er meteen spijt van. Hij was helemaal van slag, kreeg de ontbrekende zetten alleen met de grootste moeite opgetekend. En toen voegde hij er
zonder na te denken nog een aan toe. Hoe zal ik die omschrijven? Het was niet zijn beste.

Na afloop probeerde hij mij duidelijk te maken waar het mis was gegaan. Dat ging in gebarentaal, want hij kon niet meer praten. Ik zei tegen mezelf: wat ben jij een valserik.

puzzel

Sponsoring

sk 200 200

Motiefgroep schaken

motiefgrp

de schaakverzamelaars!

J'ADOUBE weblog

collage

Login Form