Saturday, August 24, 2019
   
Text Size

nieuws

Kan het nog?

Ik had er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat Marcel gisteren zou verliezen. Het lijkt nu een gelopen strijd, maar is dat ook zo?

Na gisteren heeft Luc Stet geen kans meer om kampioen te worden. Het was sowieso een zeer theoretische kans. Dan gaat het nu, met 2 ronden te gaan, wederom tussen Marcel Duin en Paul Lieverst. De stand geeft dit aan:

Paul: 2071
Marcel: 1826

Beide hebben nagenoeg hetzelfde aantal partijen gespeeld, waarbij Marcel 2x verloren heeft wat het verschil van 245 punten verklaart. Maar dan is het toch over en uit? Nee. Er is ooit ingesteld dat als het verschil 50 punten of minder betreft er een play-off zou komen.

De feiten zijn dan dit:
- Paul heeft nog niet verloren dit seizoen en zal dan 2 keer achter elkaar moeten verliezen (lijkt onwaarschijnlijk)
- Marcel moet 2 keer achter elkaar winnen (gezien de scores van de laatste partijen lijkt hij niet in vorm, en dus onwaarschijnlijk)
- Tegen welke waardes worden Paul en Marcel ingedeeld? (Marcel zou dan hoge tegenstanders moeten krijgen, ongeacht tegen wie Paul speelt)
- Hoe groot is het effect van mensen die verschuiven op de ranglijst (de waardes kunnen best fluctueren... vraag Nouris maar, die verloor ooit op 1 punt het kampioenschap)
- Marcel moet dan op Maximaal 50 punten verschil eindigen op nummer 2 om de playoffs te mogen spelen

Als je alle bovenstaande meeneemt in de overweging dan heeft Marcel een theoretische kans, maar er is dus wel een kans, en is het dus nog niet officieel dat Paul kampioen is geworden. Het kan nog leuk en spannend worden als Marcel tegen Paul moet spelen in 1 van de 2 resterende rondes, en Marcel ook nog eens wint!

Volgende week zal er geen beslissing zijn in de interne omdat dan de bekerfinale wordt gespeeld tussen Lieverst en Koopman. Het zal een spannende strijd worden, zeker nu Koopman zich gesterkt zal voelen door zijn overwinning op Duin.

puzzel

Sponsoring

sk 200 200

Motiefgroep schaken

motiefgrp

de schaakverzamelaars!

J'ADOUBE weblog

collage

Login Form